Saturday

Pana Šiško, mýlíte se

Před pár dny byla zveřejněna statistika pozorování UFO nad Českou republikou. Konečný počet pozorovaných Unidentified Flying Objects byl trošku nadprůměrný. Jednalo se o 205 pozorování. Ne všechna pozorování zůstala záhadou. Velký počet, přesně 122 objektů bylo nakonec vyhodnoceno jako létající světelný lampión. Je to vlastně většina pozorovaných hlášení. V druhé části článku se k lampiónům vrátím.

Velký počet hlášených UFO bylo vlastně letadlo nebo nějaká vojenská technika. Takže vysvětlených případů bylo 142. U některých pozorování se nepodařilo sehnat dost podkladů k identifikaci objektu. Je to např. když UFO pozoruje jen jeden člověk, takže se nedá pozorování dokázat. Takové případy se nazývají "UFO z nedostatku informací" a bylo jich 53.

Takže nakonec skutečných neidentifikovatelných létajících objektů bylo 10. V těchto případech se dá skutečně uvažovat o návštěvnících z vesmíru, popř. o cestovatelích v čase a nebo o mimodimenzionálních návštěvách. Pořád je, ale možnost, že se jedná o nějakou tajnou vojenskou techniku, nebo o nějaký nám neznámý přírodní úkaz.

Světelnými lampióny rád vysvětluje UFO pan V.Šiška z Projektu záře. Určitě je to profík a expert v tomhle oboru. Kdybych se s ním mohl někdy setkat a popovídat si s ním, byl bych štastný. Jenže, jednou jsem p. Šiškovi poslal video stanice ISS, kolem které létalo několik objektů a chtěl jsem vědět co si o tom p. Šiška myslí. Hodně mne teda překvapilo, že mi odpověděl a to skoro obratem. Všechna čest. Jenže on to všechno označil za vesmírný odpad. A to se podle mého ukrutně mýlí, nebo má nějaký příkaz z vyšších míst a nesmí existenci UFO veřejně připustit. Zrovna tak je to s těmi lampióny. Nelze označit každé světlo za lampión, samozřejmě ani za UFO. Přesto si myslím, že pouštět lampióny není zas tak oblíbená zábava. Alespoň ne v ČR. Pane Šiško, lampióny se přece nezformují do pravidelných obrazců, nemění barvy, nelétají velkou rychlostí a už vůbec nemění výšku běhěm několika sekund. Myslím výšku několik desítek metrů.

Přece i naprostému laikovi, ale i skeptikovi musí být zcela jasné, že si vesmírný odpad nemůže létet jak chce. Není přece možné, aby vesmírný odpad měnil směr letu, aby se vracel ve směru letu, není možné, aby se vesmírný odpad zastavil nějakou dobu zůstal na místě a pak letěl dál, ale úplně jiným smerem než přilétl.

Na konec, kdyby bylo jen těch 10 případů, skutečná návštěva z vesmíru, byla by to paráda.

No comments:

Post a Comment